La limitació de les activitats extraescolars anunciada aquest dimarts per la Generalitat per contenir el coronavirus, ja ha començat a provocar cancel·lacions a les empreses vinculades a aquest sector. És el cas de les companyies d’autocars, centres esportius, piscines o museus, que en les darreres hores han vist com s’anul·laven les reserves.

Transport escolar

Segons els responsables d’Izaro, una empresa d’autocars que fa el transport escolar de diversos centres, des d’aquest dimarts a la tarda han rebut una trentena de cancel·lacions de serveis que ja tenien programats. Però les pèrdues en el sector venen de lluny. Fonts de la companyia asseguren que arran de la suspensió del Mobile World Congress han tingut un gran nombre d’anul·lacions. Valoren les pèrdues econòmiques en mig milió d’euros.

Activitats esportives

Els centres esportius de la ciutat també comencen a notar els efectes de la suspensió de les activitats extraescolars amb la participació de més d’un centre educatiu. És el cas del Complex Esportiu Municipal la Mar Bella. Aquest dimecres una escola hi ha cancel·lat l’assistència i la trobada d’atletisme interescolar, prevista per a divendres així com la trobada amb 9.000 escolars coneguda com el Dansa Ara, també han estat anul·lada. A la Piscina Sant Jordi la situació és similar. En les darreres hores s’han suspès el 40 % de les reserves d’activitats extraescolars, però la previsió és que el degoteig sigui constant durant les properes hores.

Museus

Els equipaments culturals tampoc no se n’escapen. En el cas del Museu Egipci, tots els centres educatius excepte dos han ajornat les visites programades fins després de Setmana Santa. Des del museu afirmen que aquesta decisió no els suposa una gran pèrdua econòmica perquè les reserves no s’han cancel·lat, sinó que s’han canviat de data.