L’Ajuntament ha iniciat converses amb la propietat, la promotora Sunway, per impedir l’enderroc total de l’edifici que va ser la cooperativa La Flor de Maig de Galvany, que es preveu que desaparegui totalment d’aquí a un mes i s’hi construeixi un edifici nou. Fa dues setmanes, betevé va explicar que veïns de Galvany demanaven que es conservés aquest edifici de principis del segle XX, símbol de l’associacionisme al barri, situat al carrer de Marià Cubí amb Sagués. Ara se senten satisfets amb l’inici de les converses, però demanen que es parin les obres d’enderroc i que hi hagi celeritat en les negociacions.

Porta oberta a negociar

Aquest dilluns el consistori ha iniciat converses amb la propietat de l’immoble, la promotora Sunway, amb l’objectiu de postposar l’enderroc de l’edifici. Segons fonts municipals, l’Ajuntament ha fet arribar a la promotora un document que destaca la singularitat de l’edifici de l’antiga cooperativa La Flor de Maig i la seva importància per a la memòria col·lectiva del barri i de la ciutat.

El consistori vol avaluar conjuntament amb la propietat “possibles canvis al projecte que tinguin en compte els valors patrimonials de l’edifici i permetin conservar-ne els elements rellevants”. L’immoble de l’antiga cooperativa no està catalogat ni protegit i la promotora té la llicència d’enderroc, tot i que està oberta al diàleg.

Una reivindicació veïnal

Darrere de la intenció municipal de preservar l’edifici hi ha la reivindicació d’un grup de veïns de Galvany que van demanar al districte de Sarrià – Sant Gervasi que s’oposés a l’enderroc total. El veïnat es mostra esperançat, però demana celeritat a l’Ajuntament abans no sigui massa tard: “El temps ens va en contra i cada dia que passa un element més que es podria protegir va al terra. O anem ràpid o ens quedarem sense antiga cooperativa”, reivindica Eduard Llorens. Des del veïnat també es pregunten per què l’Ajuntament no ha protegit un edifici com aquest en el seu catàleg, que ara pot desaparèixer en qualsevol moment.

Seu d’una multinacional

betevé ha pogut saber que la promotora Sunway té el solar arrendat a una multinacional estatunidenca que vol fer-hi la seu a Barcelona. De moment, però, el seu projecte no preveu conservar l’edifici de l’antiga cooperativa, sinó enderrocar-lo i fer una altra edificació.