El Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia ha anunciat que estudiarà possibles responsabilitats penals que es puguin derivar pel cas del jove intern del CIE que va ser emmanillat i aïllat durant tres hores mentre tenia una crisi d’ansietat. L’advocat d’Irídia, Andrés García Berrio, ha denunciat que aquest és un cas de “vulneració greu dels drets humans”. “Arribarem fins al final”, assegura. Per això, l’entitat estudia si hi pot haver responsabilitats penals que es puguin derivar tant de l’actuació policial com dels responsables del centre d’internament.

García Berrio denuncia que l’entrada de set policies a la cel·la on estava el noi, aïllat per ser contacte estret d’un positiu per covid, és una actuació “inhumana i degradant” i una demostració del “racisme institucional” imperant. Considera que en lloc d’immobilitzar-lo i “deixar-lo al terra tirat durant més de tres hores”, l’única cosa que necessitava el jove era “una intervenció mèdica”.

Convocada una manifestació davant del CIE

Diverses entitats de migrants, entre les quals hi ha Irídia, han convocat una manifestació aquest dissabte a les 17 h davant del CIE per protestar “contra la violència institucional” d’aquest i altres casos d’interns. Denuncien que tot i la fi de l’estat d’alarma i del relaxament de les restriccions, encara no estan permeses les visites al CIE ni dels familiars dels interns ni tampoc dels advocats de les organitzacions de migrants. Tot i no poder entrar, calculen que actualment hi ha entre 40 i 50 persones internes, sobretot del Magreb.