Les entitats del Raval que ocupen el local del carrer del Peu de la Creu 9-11, al Raval, respiren una mica més tranquil·les. L’Ajuntament ha intercedit perquè finalment la propietat de l’immoble, CriteriaCaixa, hagi demanat la suspensió del desallotjament, que estava previst per a aquest dijous al matí. L’anunci de la suspensió l’ha fet el mateix regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, a Twitter, alhora que demanava a l’entitat bancària que es continuï fent responsable de la situació dels col·lectius que hi ha allotjat i trobi una solució satisfactòria per a tothom.

Un local d’entitats del Raval

L’anunci de la suspensió del desallotjament ha arribat després que una seixantena de persones s’hagin concentrat des de primera hora del matí davant del local per mirar d’evitar-ho, i que una trentena hi hagin passat la nit. En aquest local del Raval, ocupat des de fa un parell d’anys, s’hi allotgen entitats del barri com Ravart, un espai cooperatiu de producció cultural, el Sindicat de Manters, i La Caracola, un col·lectiu de dones migrants de més de 60 anys.

L’Ariadna, del Sindicat d’Habitatge del Raval, ha explicat a betevé que han estat mesos netejant un espai que abans funcionava com a narcopís, i que havien aconseguit obrir-lo feia poc al barri per fer-hi tot tipus d’activitats. Està contenta que el desallotjament s’hagi pogut aturat, però anima les institucions perquè segueixin treballant per trobar una solució. “Donar l’esquena a aquests espais és donar l’esquena a la diversitat i la realitat d’aquest barri”, reinvindica. També el Bari, de Ravart, reclama a l’Ajuntament “que sigui conseqüent” i que intervingui o bé comprant l’espai o bé demanant a La Caixa una cessió. L’Almansur del Sindicat de Manters, en canvi, no és tan optimista, però assegura que lluitaran “per defensar aquest espai fins al final”.