Van començar fa més de 10 anys com una comparsa de Carnaval i, actualment, participen en gairebé totes les activitats del teixit associatiu de la Trinitat Vella. Són Els Triniteiros, una quarantena de veïns i veïnes del barri, amb edats compreses entre els tres mesos, la benjamina del grup, i els 60 anys, el més veterà. “Cadascú hi posa el seu granet de sorra”, explica Sonia Pajares, membre d’aquesta associació cultural, que, aquests dies, ultima els preparatius per participar en la rua de Carnaval del barri. “Uns fan disfresses, uns altres preparen la música, dues noies de la comparsa ideen les coreografies per tal que lluïm al màxim els vestits, hi ha qui es dedica a la carrossa. Un no parar”.

Feina de mesos

Comencen a pensar en el Carnaval següent entre el juny i el juliol. Entre tots decideixen un tema en concret, normalment genèric, i a partir d’aquí imaginen els primers esbossos. “Després sempre van sortint més coses, idees, materials, i mai acabem amb l’esbós amb què vam començar un projecte“, diu la Sonia. Intenten mantenir en secret les temàtiques que treballen per sorprendre el barri durant la rua i les altres comparses també. “Cada entitat té el seu secret ben guardat. Cadascú treballa els materials que més domina i el dia de la rua hi ha certa rivalitat sana entre les comparses”. Però la cosa no va a més ja que molts d’ells són veïns i durant l’any les diferents entitats de la Trinitat treballen plegades organitzant els actes del barri.

La clau, ser originals

“En si està tot inventat. Totes les disfresses existeixen”, diu la Sonia, “el que tu pots afegir-hi és l’originalitat“. Recorda disfresses d’altres anys i en totes la clau va ser com les van elaborar. Uns pallassos diferents, el món de fantasia del Quixot, fins i tot l’any passat de Sàhara! “I tot, amb fantasia! És Carnaval i hi ha d’haver colors, brillants, plomes!”, comenta la Sonia envoltada de goma EVA, purpurina, brillants i cola. “A gaudir, que són dos dies!”.

[vc_section][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”l’altra mirada: Carnestoltes” color=”black”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][card btv_post_id=”574336″ btv_term_id=””][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][card btv_post_id=”575430″ btv_term_id=””][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][card btv_post_id=”572579″ btv_term_id=””][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_row][vc_column][vc_separator color=”black”][/vc_column][/vc_row]