Els Mossos d’Esquadra han desallotjat La Torre, un edifici de Sant Andreu que es va ocupar el febrer del 2018. L’operació ha començat a dos quarts de 10 del matí d’aquest dimecres. Segons ha explicat el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu, ja sabien que el desallotjament es produiria aquest dimecres i per això han fet una convocatòria de suport a les vuit del matí. El mateix sindicat ha alertat de la situació a través de les xarxes socials. Segons l’entitat, fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat 14 unitats d’antiavalots, una xifra que ha anat baixant amb el pas de les hores. A més, denuncien que s’han fet identificacions de les tres persones que hi han viscut fins ara, que ja són fora, i de la resta de gent, una trentena, que s’ha acostat a la zona per donar-los suport. L’entitat també denuncia la detenció d’una persona.

Segons els Mossos d’Esquadra han donant compliment a l’ordre judicial de desallotjament dictada pel Jutjat de Primera Instància número 8 de Barcelona.

Alguns ocupants aconsegueixen quedar-s’hi a dins

Malgrat l’actuació policial, alguns ocupants han aconseguit quedar-se dins l’edifici. Així ho ha anunciat el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu, que ha compartit un vídeo gravat per una jove que mostra una trava i el suposat indret on s’han amagat.

La policia catalana explica que un grup de persones han aconseguit accedir de nou a La Torre i que agents dels Mossos hi han tornat per procedir a desallotjar-la de nou. Un cop fet el segon desallotjament, diuen els Mossos d’Esquadra, s’han tapiat els accessos de l’edifici per evitar noves ocupacions.