Les obres de la superilla d’Horta avancen entre crítiques d’alguns veïns del barri. Les pacificacions ja acabades dels carrers de Fulton i d’Horta volen reduir el trànsit de vehicles, però els residents asseguren que els cotxes hi continuen passant i que hi ha hagut un increment de les infraccions, amb conductors que surten del carril de circulació o que sobrepassen el límit de velocitat permès, de 10 quilòmetres per hora.

“Això és exactament igual que abans”, “És molt asfalt, no hi ha vida” o “No se n’hi pot dir superilla” són algunes de les valoracions que fa el veïnat dels treballs fets fins ara. També hi ha gent que fa propostes concretes per garantir encara més que l’espai públic es destini al vianant, com la instal·lació de pilones automàtiques que permetin accedir només als veïns que viuen als carrers que es trobin dins del perímetre de la superilla.

Ara, els operaris treballen per enllestir la pacificació del tram del carrer de Feliu i Codina, entre Chapí i Eduard Toda. Els elements de les obres també es poden veure al mateix carrer de Chapí, que també patirà un canvi d’imatge en el marc del projecte.

Superilla d'Horta

Apreciacions diferents sobre les obres a Feliu i Codina

Tot i que les obres al carrer de Feliu i Codina encara continuen, ja s’hi pot apreciar una part del resultat final. Els comerços d’aquesta via denuncien haver estat perjudicats pels treballs de pavimentació dels darrers mesos, tant pel soroll com per la davallada d’ingressos. Això sí, alguns veïns es mostren satisfets amb la imatge que té actualment el carrer. “Li dona encara més concepte de residencial, de zona de passeig, familiar i tot això”, opina una veïna.

Segons l’Ajuntament, amb totes aquestes obres s’han guanyat 2.800 metres quadrats d’espai públic per al vianant. El projecte de la superilla d’Horta, però, és encara més ambiciós i a llarg termini es vol arribar fins als 14.500 metres quadrats guanyats per al vianant.

Superilla d'Horta

Informadors a partir de dilluns

A partir d’aquest dilluns, 9 de setembre, l’Ajuntament desplegarà un equip d’informadors que contactaran amb els veïns per explicar-los les novetats i els canvis un cop desplegada la superilla d’Horta. Repartiran fulls de mà informatius tant al veïnat com a comerços de la zona. Aquests documents contenen explicacions detallades per resoldre dubtes recurrents i fer balanç de tot allò que ja s’ha fet i d’allò que encara queda pendent.

La superilla d’Horta se suma a les ja implantades els últims anys, com:

 

Retard en la superilla de Sant Antoni

Una de les superilles que estan gairebé enllestides és la de Sant Antoni. Els veïns esperen que s’acabin les obres de pacificació del carrer del Comte Borrell, entre la Gran Via i Floridablanca, així com les del carrer de Tamarit, entre Viladomat i Calàbria.

Aquests treballs havien de finalitzar al juliol, però s’han endarrerit a causa del redisseny del clavegueram. Segons informa l’Ajuntament, els operaris s’han trobat amb nombroses canalitzacions de serveis (aigua, llum i gas) en obrir el carrer.

Obres a la superilla de Sant Antoni