Una operació conjunta entre la Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana ha permès detenir 17 persones que suposadament actuaven com a carteristes al metro. A dos individus més se’ls investiga per la presumpta apropiació indeguda d’un telèfon mòbil, i un tercer ha estat denunciat per tinença d’haixix. L’actuació policial ha pentinat tot l’àmbit del metro i les principals estacions de Rodalies contra els lladres multireincidents.

L’actuació s’ha centrat en les estacions amb més afluència d’usuaris i ha consistit a fer diverses identificacions, sobretot delinqüents habituals al suburbà. De fet, a alguns els han caçat “in fraganti” o bé buscant una víctima. Els arrestats acumulen unes 300 detencions, segons el Mossos (i no 150 com havien informat inicialment), majoritàriament per delictes de patrimoni.

Fruit d’aquesta operació ja s’han produït algunes detencions i altres presumptes carteristes han estat traslladats a dependències policials. De moment, no es coneix el nombre total de detinguts, que es donarà a conèixer en les properes hores.

L’operació dona continuïtat al dispositiu Draga

L’operació s’emmarca dins del dispositiu Draga i dona continuïtat a l’actuació que es va fer a finals del mes d’agost. Aquesta intervenció va acabar amb 70 identificats, 23 dels quals detinguts. Aquest cop també hi participen agents de la Guàrdia Urbana. L’objectiu de l’operació, expliquen, és la prevenció de furts al transport públic i la neutralització de les persones que cometen els robatoris.

De fet, els Mossos calculen que un centenar de carteristes actuen diàriament al metro. Cada cos policial intervé en l’àmbit de les seves competències. Els Mossos i la Urbana ho fan per prevenir conductes il·lícites i incíviques, garantir la seguretat ciutadana, la mobilitat, l’ús de l’espai públic i l’ordre públic; mentre que la Policia Nacional exerceix les seves competències en l’àmbit de la llei d’estrangeria. En l’operació també hi col·laboren responsables de TMB, Renfe i Adif.