ANA CLEMENTE, directora de SOS Galgos "Vamos del tanatorio, como representación del peligro que están de la muerte, hasta el Museo Egipcio, donde es símbolo de respeto. Hace 5.000 años se tenía mucho más aprecio a esta raza que hoy en día." ISABEL RODRÍGUEZ, voluntària de SOS Galgos "Hay una idea equivocada de lo que son los galgos, que necesitan correr mucho, hacer mucha actividad. Son perros que en un momento dado pueden correr mucho, pero es un momento, dura poquito y luego durante el día son muy dormilones."

El recorregut de la manifestació ha estat ple de simbolisme: ha partit del tanatori de Sancho de Ávila, com a imatge de la mort, i ha acabat al Museu Egipci, com a mostra del respecte que tenia aquesta cultura envers els animals.

Segons SOS Galgos, uns 50.000 gossos d’aquesta raça són maltractats cada any a Espanya cada any. Sobretot quan s’acaba l’època de caça, al mes de febrer. Asseguren que són literalment “armes d’un sol ús” i que quan deixen de fer servei són abandonats o fins i tot exterminats.

Els organitzadors de la marxa han demanat que s’elabori una llei que protegeixi aquesta raça. Ahir es va fer una altra manifestació, a Estrasburg, per demanar al Parlament Europeu mesures per millorar la situació d’aquesta espècie  i demà SOS Galgos entregarà una carta al Ministeri d’Agricultura.