Un dels objectius de la mostra és la de conscienciar els barcelonins de la poca presència dels vins catalans a Barcelona en comparació amb els forans, una acció en què es repartiran 60.000 fullets i 2.000 cartells. Segons el president de l’acadèmia, Joan Tarrada, per acabar invertint la proporció “cal conquerir el mercat de mica en mica, picant pedra”. Considera que cal incidir en el consumidor, que és qui amb insistència “acabarà fent que el restaurador es destini per uns vins o uns altres”.

A Catalunya hi ha 12 denominacions d’origen que elaboren vins de gran qualitat, reconeguts mundialment; exporta vins per tot el món i han guanyat reconeguts premis internacionals. “Resulta incomprensible que sigui complicat trobar vins catalans a algunes cartes de bars i restaurants”, asseguren. Els impulsors de la campanya repartiran 1000 ampolles de xarel·lo entre un miler de periodistes “perquè coneguin aquest tresor”. Tot i les dades adverses, Tarrada no perd el bon humor. “És una bona notícia que a Barcelona es consumeixi un 70% de vi de fora. Això vol dir que tenim molt de camp per córrer”, diu.

El Penedès desembarca a Barcelona

Fins al 9 de juny s’instal·la al passeig de Joan de Borbó una mostra dels principals vins del Penedès perquè els barcelonins “els coneguin i els puguin tastar”. S’hi han instal·lat diverses carpes on, a més del tast de vins, també es farà una mostra de cultura popular i tradicional del Penedès. L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol serà l’encarregat d’obrir oficialment la mostra, conjuntament amb una representació d’alcaldes de la zona.