Sense llum al carrer. Així viuen en algunes zones de Torre Baró, a Nou Barris. Diuen que, des de fa mesos, hi ha lladres que roben els cables de l'enllumenat públic i això deixa a les fosques alguns carrers, on durant la nit la visibilitat és nul·la. Tot i que l'Ajuntament en repara les instal·lacions en un període d'entre set i 15 dies, els lladres reincideixen. Els veïns asseguren que estan farts dels reiterats furts i els inconvenients que se'n deriven. "Da una imagen al barrio de inseguridad por la noche. Gente que no conoce el barrio no se atreve a pasar andando por aquí." "A veces quedan los cables cortados, colgando y supone un peligro para los niños y la gente que pasa que lo pueden tocar y hacerle daño." "Si tienes que subir y salir para ir a comprar y venir pues es todo oscuro osea muy mal. A parte, como lo roban tan seguidamente." El robatori dels cables de l'enllumenat, però, no és l'única reivincidació del barri. Des de l'Associació de Veïns de Torre Baró, denuncien que l'Ajuntament té abandonats els ciutadans d'aquesta zona de Barcelona. TONI RUIZ AV Torre Baró "Anem a qualsevol barri de Barcelona en què treballem nosaltres i veiem coses que nosaltres no tenim pertanyent a Barcelona. La veritat és que és una miqueta indignat el que tenim per part de l'administració, per part del districte, és un abandonament total." Entre les demandes que fan al consistori hi ha que s'habilitin els accessos al castell de Torre Baró i, sobretot, que s'ampliï i millori el transport públic a la zona nord del barri. Diuen que el nombre de línies d'autobús que hi passen i la freqüència resulten insuficients.

Viure sense llum al carrer s’ha convertit en una circumstància més o menys habitual a determinats carrers de Torre Baró. Els veïns dels carrers de l’Escolapi Càncer, Vacarisses, Castelldefels i Sant Quirze Safaja han patit els inconvenients de viure en un carrer que, durant la nit, està completament en la penombra.

Els robatoris dels cables de l’enllumenat públic se succeeixen des de fa mesos i es repeteixen cada dos o tres setmanes segons els casos. Tot i que l’Ajuntament els repara en un període d’entre una i dues setmanes, els veïns se senten desprotegits. La perillositat dels cables i la inseguretat per la manca de llum són els principals inconvenients.

Un barrí que se sent oblidat per l’Ajuntament

Aquesta, però, no és l’única queixa dels ciutadans. Des de l’Associació de Veïns de Torre Baró creuen que s’han de millorar els accessos al Castell, habilitar una escala per vianants al carrer de Martorelles a l’altura de Masquefa i sobretot connectar la zona nord del barri amb més presència del transport públic. Tot i que en els darrers mesos s’ha creat una parada al costat del CAP i  que s’han ampliat el nombre de vehicles i la freqüència de pas dels busos, per ells resulta insuficient.

Per tot plegat se senten desemparats tan pel districte com pel govern municipal. Denuncien la manca de serveis essencials per ells i diuen que fa dècades que, tot i que formen part de Barcelona, no reben el mateix tracte que la resta de barris de la ciutat.