turistes porta parc guell

Desenes de turistes que aquest dimecres s’han acostat fins al Parc Güell s’han vist sorpresos pel tancament del recinte —de la zona monumental— amb motiu de la desfilada de Louis Vuitton. Segons ha pogut comprovar betevé, molts han intentat comprar l’entrada allà mateix perquè no s’havien assabentat que el parc tancava portes aquest dimecres i aquest dijous. Han marxat decebuts, ja que, a més, les entrades en línia ja estan completament exhaurides per als dies 24 i 25.

Les restriccions no només afecten la zona monumental. L‘accés al recinte quedarà limitat aquest mateix dimecres a la tarda, a partir de les 17 h, i només es permetrà el pas dels veïns per travessar la part nord del parc. El dia de la desfilada el recinte tancarà a partir de les 14 h.

Un parc inusualment desert

Els preparatius de la desfilada, que es fa amb motiu de la Copa Amèrica 2024, han deixat una imatge inèdita del recinte i que no es veia pràcticament des de la pandèmia. No hi ha ni un turista i, a dins, només s’hi veuen els equips del muntatge de l’esdeveniment. A l’exterior, s’hi han col·locat cintes policials que indiquen la prohibició d’estacionar-hi.

Protestes del veïnat

La desfilada ha provocat crítiques veïnals i també de diversos col·lectius i entitats, que denuncien la privatització de l’espai públic. Aquest dimecres, a les 18 h, s’ha convocat una concentració al carrer d’Olot. Per a dijous, 23 de maig, hi ha una segona mobilització programada. En aquest cas, criden a manifestar-se a les 19 h a la rambla de Mercedes, just abans de l’inici del xou.