lectures obligatories selectivitat 2024

(ACN/Redacció) La Selectivitat 2025 ja no inclourà lectures obligatòries a llengua catalana i castellana. Per tant, a partir d’aleshores les proves d’accés a la universitat (PAU) no tindran aquest apartat en aquests exàmens en aplicació dels nous currículums, segons han confirmat fonts del Departament d’Educació.

Així ho han acordat la conselleria i el Consell Interuniversitari, que ha fet arribar un document als centres en què s’informa d’aquest canvi i on s’indiquen les lectures per a les assignatures optatives de Literatura Catalana i Literatura Castellana, que sí les mantenen. Per tant, la selectivitat del 2024 és la darrera que avaluaran segons el model vigent.

Una llista de propostes de títols

Segons Educació, cada centre treballarà l’educació literària amb les lectures que consideri. Tot i això, la conselleria els ha fet arribar unes propostes. D’aquesta manera, no hi haurà una llista de lectures obligatòries però sí que serà necessari que els alumnes de batxillerat facin diverses lectures a proposta dels centres per consolidar les competències i els coneixement de l’etapa.

S’avaluaran amb fragments

D’aquesta manera, l’acord d’Educació i el CIC té amb compte que a partir de l’any vinent les PAU avaluïn la competència literària amb preguntes sobre tòpics, gènere i recursos literaris, basades en fragments que no tenen perquè haver llegit tots els estudiants. Aquests, però, serviran per connectar amb els sabers apresos i les lectures realitzades durant l’etapa i avaluar així el judici crític i la comprensió lectora, han apuntat les mateixes fonts.