La comunitat religiosa de Sant Rafael va iniciar les obres a la primavera i aquestes avancen a passos de gegant. La represa dels treballs per ampliar i restaurar l’antiga església del Mental han generat molta expectació entre els veïnat de la Guineueta. Les màquines han obert un gran forat amb la retirada de la terra d’un dels talussos del Parc Central, a tocar de l’església. Rere les tanques molts passejants s’hi aturen per mirar encuriosits dins pels forats de les lones, més oberts de l’habitual per guanyar-ne més perspectiva.

Interès pels treballs

La Pilar Robles viu a tocar del temple des de fa 47 anys. Encara recorda que quan s’hi va instal·lar a viure les campanes de l’església repicaven. Durant anys ha vist com el projecte per recuperar el temple s’ha anat endarrerint i ara segueix les obres amb interès. “Estem una mica intrigats per veure què està passant, no sé si la inauguraran abans o s’acabarà primer la Sagrada Família“, bromeja.

Una altra veïna veterana, Hilda Fernández, segueix al detall la construcció dels locals parroquials que s’aixecaran a tocar del temple. “Hi ha molta expectativa perquè fa tants anys que estem esperant què es farà i quan, i ara sembla que ja és la definitiva“, celebra. La curiositat pica també a molta gent que hi va de pas, com és el cas d’Óscar Romero. “No hi passo sovint però ho he vist de camí. M’ha sobtat que hi havia més moviment, ja han obert un forat que abans no hi era i veig que hi ha moltes persones que s’ho miren”, comenta.

Obres per ampliar i restaurar l’antic temple  

Fa quatre anys que l’Ajuntament va finalitzar les obres per consolidar l’emblemàtic edifici i recuperar-ne l’esplendor de les façanes. La comunitat religiosa va agafar-ne el relleu a l’abril. El primer que s’ha fet ha estat excavar un talús per encabir-hi un centre parroquial amb capacitat per a 300 persones. La previsió és acabar-ne la construcció aquest Nadal. Aleshores s’iniciaran els treballs per recuperar del tot l’església de l’antic Mental de la Santa Creu, un edifici patrimoni històric i cultural. El pressupost total d’aquesta obra és de 2,2 milions d’euros, dels quals la comunitat religiosa ja en té recollits més de la meitat.