desfilada louis vuitton parc guell

El Parc Güell serà dijous l’escenari de la desfilada de Louis Vuitton i l’esdeveniment, que es fa amb motiu de la Copa Amèrica, obligarà a tancar el recinte. Des d’aquest dimecres les visites a la zona monumental queden anul·lades i tampoc no es venen tiquets per a l’endemà. Això ha provocat que s’hagin exhaurit les entrades per als dies 24 i 25.

Les restriccions no només afecten la zona monumental. L‘accés al recinte quedarà limitat aquest mateix dimecres a la tarda, a partir de les 17 h, i només es permetrà el pas dels veïns per travessar la part nord del parc. El dia de la desfilada el recinte tancarà a partir de les 14 h.

Prohibit estacionar-hi i accessos a peu restringits

A banda de les restriccions al recinte del Parc Güell, també hi haurà afectacions importants en la mobilitat als entorns del recinte. Fonts municipals han explicat a betevé que l’accés del veïnat a casa seva està garantit, tot i que hi haurà talls de trànsit i alteracions als accessos al recinte.

  • Restriccions al trànsit: dijous no es podrà aparcar als carrers d’Olot, Mercedes, Santuari de Sant Josep de la Muntanya, Larrard i Marianao. A partir de les 14 h només els veïns podran accedir en cotxe a aquests carrers.
  • Restriccions a peu: a partir de les 17 h de dijous només els veïns podran accedir a aquests carrers caminant. La resta de persones no podran passar-hi.

Protestes del veïnat

L’esdeveniment ha provocat crítiques veïnals i també de diversos col·lectius i entitats, que denuncien la privatització de l’espai públic. Aquest dimecres, a les 18 h, s’ha convocat una concentració al carrer d’Olot.

Per a dijous, 23 de maig, hi ha una segona mobilització programada. En aquest cas, criden a manifestar-se a les 19 h a la rambla de Mercedes, just abans de l’inici del xou.