Equips per a les atencions de risc vital
Un dels principals reptes als quals s’enfrontaran els socorristes són les atencions greus, amb risc per a la vida de la víctima. Tal com explica Ramsés Martí, expert en rescat i seguretat aquàtica, aquestes intervencions es fan “amb contacte directe amb la persona i amb control de boca i nas, que comporta estar molt a prop de qualsevol fluid o respiració”. Per això demanen que els proporcionin “ulleres de sol i mascareta o algun tipus de protecció per al nas i la boca”. Pel que fa als rescats aquàtics, Martí reclama l’ús d’una màscara de busseig i tub.
Consells d’autocura i derivacions per als lleus
Els socorristes aposten perquè, en els casos d’atencions lleus, puguin oferir consells d’autocura i, si és necessari, derivar a un centre sanitari. També demanen facilitar l’accés a gels hidroalcohòlics, habilitar un espai de neteja i desinfecció del personal, l’accés a tests de coronavius al personal exposat a contagis i que se’ls informi en cas que una persona atesa acabi sent infectada.
A més, expliquen que s’hauria de limitar l’afluència de gent a les platges i reduir la zona que ha de controlar cada vigilant. Diuen que, d’aquesta manera, podran fer una millor feina de prevenció i evitar els rescats.