Rescat Open Arms
“S’enfonsava. Entrava aigua i havia escorat tant que estava a punt de naufragar. Però hem arribat a temps”. Així explica en un tuit Oscar Camps, fundador d’Open Arms, com van rescatar aquest dijous al matí a 55 migrants que anaven a la deriva al Mediterrani. Entre ells hi ha 16 dones i dos nadons, tots estan sans i són atesos per l’equip mèdic que hi ha a bord.

Aquest, però, no va ser l’únic rescat que va fer Open Arms aquest dijous. A la nit n’hi va haver un altre, amb 69 migrants rescatats. Segons han explicat a betevé, entre els rescatats hi ha dues dones en estat avançat de gestació, una de les quals de nou mesos, i amb contraccions. L’ONG també relata que les persones rescatades havien estat comprades i venudes com a esclaves, torturades i agredides sexualment. En total, 124 persones a bord per a les quals l’ONG cerca un port segur on desembarcar-los. Des d’Open Arms expliquen que el vaixell està preparat per aguantar “uns dies” amb els migrants a bord.

Els rescats s’ha produït només tres dies després que el vaixell Open Arms hagués tornat al Mediterrani central després d’uns dies aturats per una fallada mecànica. El mateix Camps va relatar també a Twitter que tenen molts pocs mitjans i que són “vulnerables”, però que resisteixen perquè el seu compromís “és ferm”.

Open Arms manté els rescats tot i la prohibició

L’Open Arms va tornar a salpar el 26 de juny per reprendre els rescats al Mediterrani tot i no tenir permís per fer-ho. La decisió la va prendre Oscar Camps, colpit per la imatge d’un pare i la seva filla ofegats al Río Bravo quan intentaven entrar als Estats Units. “Aquesta foto m’ha fet més mal que la de l’Aylan. Sis mesos bloquejats. No aguanten més. Llevem àncores i marxem. Abans presos que còmplices”, va relatar Camps.