Aquest diumenge, Open Arms continua buscant un port segur per desembarcar els 121 migrants que ha rescatat els darrers dies. El vaixell es troba navegant prop de l’illa de Lampedusa, però en aigüees internacionals. I és que, poques hores després de l’anunci d’aquests nous rescats, el Govern italià ja ha alertat que si el vaixell amb els refugiats entra a les seves aigües s’exposa multes de fins a 50.000 euros. El Govern espanyol també han advertit Open Arms que “actuï d’acord amb els convenis internacionals i la normativa estatal”.

Evacuades d’urgència dues dones embarassades de l’Open Arms

Dissabte a la matinada, la guàrdia costanera italiana va evacuar d’urgència dues dones embarassades en estat avançat de gestació, una de nou mesos i l’altra de vuit. Una germana d’elles també ha abandonat l’Open Arms per acompanyar-les. Encara queden 121 migrants rescatats a bord del vaixell de l’ONG.

Així ho va anunciar, a través de les xarxes socials, el seu fundador, Òscar Camps.

Anabel Montes, cap de missió de l’Open Arms, va explicar des del vaixell que la resta de persones rescatades, tot i l’estat en què les van trobar, estan estables però que “cada minut que passa juga a la seva contra“.

Aquest dissabte al matí, el president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, ha instat l’Ajuntament i el Port de Barcelona que s’ofereixin per acollir el vaixell.