L’Assemblea Diversitat Funcional de Barcelona ha reivindicat, aquest dimecres, a l‘estació de metro de la Sagrera, l’ús preferent de l’ascensor en el metro. Reclamen que, qui pugui caminar ha d’utilitzar les escales mecàniques i/o normals. Segons el col·lectiu, sovint han de fer llargues cues per entrar a l’ascensor degut al nombre de persones que l’ocupen tenint altres alternatives.

A més, en cas que hi hagi una avaria, les persones amb mobilitat reduïda no tenen cap alternativa; mentre que les demés sí (escales mecàniques i/o normals). I han explicat que, com més s’utilitzi un ascensor, més fàcil és que s’espatlli.

En l’acció d’aquest dimecres, han barrat el pas als ascensors, deixant entrar només persones que duien carrets de nadons, crosses, cadira de rodes o persones d’avançada edat. Alguns usuaris del metro han aplaudit aquesta iniciativa. Mentre que d’altres consideren que el problema rau en què falten més ascensors.

Ascensors d’ús exclusiu

Després de ser interpel·lats pel col·lectiu, TMB ha senyalitzat els ascensors amb dos cartells que determinen l’ús exclusiu per a persones amb mobilitat reduïda. Aquesta informació està anunciada únicament a l’estació de metro de la Sagrera. Val a dir que el lloc escollit per a la protesta ha estat l’estació de metro de la Sagrera perquè és on un dels membres del col·lectiu ha tingut més dificultats a l’hora d’accedir a l’ascensor del metro.