L’Associació de Veïns de la Vila Olímpica denuncia un repunt de robatoris als comerços de la zona. L’entitat té constància d’almenys cinc robatoris amb força en les darreres setmanes als voltants de l’avinguda d’Icària, però no descarten que siguin més. També alerten d’un augment de la inseguretat al carrer, amb estrebades i furts.

Assalts nocturns a les botigues

El “modus operandi” és sempre el mateix: els lladres hi entren a les nits aprofitant que els comerços estan tancats i que no hi ha treballadors ni personal a l’interior. Al restaurant mexicà Casi Esquina comptabilitzen cinc assalts en poc temps. “Sempre és el mateix, fan un forat a l’entrada i es colen a dins”, lamenta Teresa Zerón.

Fa tot just dues setmanes, les càmeres de seguretat d’una farmàcia van enregistrar com un motorista intentava entrar-hi per encastament. No ho va aconseguir però va fer malbé la porta.

Un altre comerç víctima de robatori és la perruqueria Ingrid, on es van endur el que hi havia a la caixa, uns 30 euros. El major maldecap, arreglar la reixa malmesa.

Els Mossos d’Esquadra confirmen que han rebut l’alerta dels veïns i admeten que s’han produït fets delictius, tot i que no han detectat que sigui en un percentatge superior al que es comptabilitza en altres zones de la ciutat.

La policia ha mantingut diverses reunions amb veïns i comerciants en què li han traslladat les seves queixes i preocupacions.

Robatoris i furts, també al carrer

Segons el president de l’associació veïnal, Jordi Giró, aquest tipus d’actes delictius “no passaven al barri” i se sumen a l’augment de furts i robatoris amb intimidació, que, segons afirma l’entitat, també s’han incrementat des del mes de novembre.

Giró explica que, si bé és cert que a la zona s’havien produït “atracaments de matinada” com a conseqüència de la proximitat de la Vila Olímpica a zones d’oci nocturn, “durant el dia no hi havia problemes”. A més, segons explica l’associació, els furts es produeixen en zones cèntriques del barri, com l’avinguda d’Icària, i “no en zones aïllades de la platja”.

Segons Giró, el veïnat està molt preocupat perquè s’han produït “robatoris de cadenes, mòbils i fins i tot algun rellotge” i en molts casos les víctimes —assegura— “són persones grans, que cauen quan els fan l’estrebada”. En algun cas, “els lladres han fet servir ganivets per espantar les víctimes”, reconeix Giró.