operacio sortida setmana santa

(ACN/Redacció) El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que entre dijous i divendres, en plena Setmana Santa, es produeixin uns 575.000 desplaçaments de sortida de l’àrea metropolitana de Barcelona. El pic de sortides serà des de dijous, a les 15 h, i divendres al migdia.

Des del SCT es demana prudència als conductors, especialment durant les tardes de divendres i de dissabte, quan es preveuen més sinistres.

Mesures per les operacions de sortida i tornada

Per millorar la circulació durant l’operació sortida dijous, el SCT incorporarà per primera vegada dos carrils addicionals a l’AP-7 des de l’àrea de Barcelona cap al sud i el nord. En aquests carrils la velocitat màxima estarà limitada a 100 km/h en ambdós sentits.

En el marc de l’operació tornada, el SCT instal·larà tres carrils addicionals de retorn a Barcelona a l’AP-7 i a la C-32 Nord. En tots la velocitat màxima serà de 100 km/h en ambdós sentits i es mantindran les restriccions per als vehicles pesants. Per fer-ho possible, el director de Trànsit, Ramon Lamiel, ha apuntat que es faran servir tres mitjans aeris que seguiran el dispositiu i que també es col·locaran diferents radars en línia en punts conflictius.

El SCT demana prudència

Lamiel ha demanat molta prudència als conductors. Ha alertat que el 60 % dels accidents s’acumulen a les tardes, especialment les del divendres i el dissabte, i ho ha atribuït a l’augment de fatiga o la falta de visibilitat. “No podem abaixar la guàrdia”, ha avisat.

Pel que fa a les condicions meteorològiques, Lamiel ha explicat que no es preveu que la pluja causi problemes durant l’operació sortida, però que sí que caldrà estar atents durant la tornada, especialment el diumenge a la tarda.

Els Mossos faran 1.500 controls

Per la seva banda, el comissari Carles Anfruns, cap de Mobilitat dels Mossos d’Esquadra, ha detallat que el cos portarà a terme 1.540 controls amb la participació de 1.719 efectius de trànsit, en un dispositiu que començarà aquest dijous. En concret, ha dit que faran 413 controls d’alcoholèmia i drogues, 251 controls de seguretat passiva, 231 controls de motocicletes, 302 controls de distraccions, 233 controls de velocitat i 110 controls de transport.

El comissari ha destacat que els vehicles que més preocupen són les motocicletes, ja que dels 27 accidents que s’han produït aquest 2024 amb víctimes mortals cinc han estat motocicletes.