Tots els indicadors de la covid-19 a Catalunya han millorat a finals d’agost, inclosa la pressió hospitalària. Segons les dades més recents del Departament de Salut, les persones ingressades s’han reduït a la meitat en un mes. Actualment hi ha 1.207 hospitalitzats a causa del virus mentre que l’1 d’agost, quan es va registrar el pic màxim d’ingressos de la cinquena onada, n’eren 2.299. Això representa una baixada del 47,5 %.

L’últim cop que el balanç de persones ingressades es va apropar a la xifra de 1.200 va ser el 13 de juliol, amb 1.190 hospitalitzats. Des que va començar la pandèmia, el dia que els hospitals catalans van tenir més malalts de covid va ser el 31 de gener, en plena tercera onada i més de 3.100 ingressats.

Els crítics a l’UCI: de 600 a gairebé 400

L’evolució a les UCI també és optimista. Des del pic de l’estiu amb 598 pacients en estat greu el 9 d’agost, el balanç ha baixat fins als 422 crítics actuals, un 30 %.

Si analitzem la variació de persones que han entrat i sortit cada dia de les cures intensives durant l’estiu, podem observar que darrerament les barres del gràfic són verdes. Això ens indica que fa dues setmanes que les UCI es buiden. Per contra, en vermell destaca quan s’omplen. El 19 de juliol va ser la jornada negra de l’estiu, amb l’entrada de més pacients: 57 persones.