vaixell proactiva open arms
Foto: @campsoscar

El vaixell Open Arms ha salpat aquest dimecres cap a una nova missió al Mediterrani central després de 15 dies atracat al Port de Barcelona. L’embarcació de l’ONG torna a la mar per seguir rescatant persones migrants que intenten arribar a Europa a la recerca d’una vida millor. “Ho vulguin o no, els agradi més o menys, els drets humans són inalienables“, ha dit el fundador de l’entitat, Oscar Camps.

En un tuit, l’impulsor d’aquesta organització de salvament ha celebrat que un jutge hagi rebutjat les acusacions contra dos tripulants de l’embarcació acusats inicialment de promoure i incitar la immigració il·legal. “Avui cauen una altra vegada totes les acusacions. Es reafirma que respectem el dret internacional, fins i tot en un ‘estat de necessitat'”, ha dit Camps.

Quatre dies al Mediterrani central

Des d’aquest dimecres, l’Open Arms engegarà la batejada com a Missió 78, després de l’estada a la ciutat per abastir-se i renovar-ne la tripulació. L’embarcació es dirigeix a la zona central del Mediterrani, entre les costes d’Itàlia i Algèria i Líbia, on té previst estar-se uns quatre dies.

En un tuit des del seu compte oficial, l’ONG assegura que “salvar vides no és delicte”.