escola industrial

(ACN) La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) considera que una ampliació de l’Hospital Clínic al recinte de l’Escola Industrial suposaria “una autèntica devastació” d’un espai amb nombrosos equipaments i serveis, a més d’un valuós patrimoni arquitectònic, i on es podria fer “una autèntica superilla”.

L’entitat lamenta que el projecte de l’Hospital Clínic s’està portant amb “obscurantisme” i reclama lideratge i criteri municipal al consistori per buscar una altra ubicació per al Clínic. En aquest sentit apunta que es podria fer als recintes de la Fira de Montjuïc, a la Maternitat de les Corts o als terrenys de la nova estació de la Sagrera. La FAVB reclama “transparència i participació ciutadana per conduir aquest tema a bon port”.

La federació veïnal també demana a l’Ajuntament de Barcelona que “es mostri actiu” i que tingui en compte el conjunt de necessitats i el bé comú del barri i de la ciutat. Considera que l’espai de l’Escola Industrial no pot acollir el nou Clínic per les “dimensions i característiques que semblen desitjables”.

La FAVB denuncia que el barri “té un dèficit d’equipaments, especialment educatius, amb dues escoles públiques en barracons provisionals”. També defensa que es faci un hospital comunitari “ja sigui part del Clínic, ja sigui incorporant plenament el Sagrat Cor a la xarxa de salut pública”.

A finals de setembre es va constituir una plataforma per evitar que l’Hospital Clínic ampliï les instal·lacions al recinte de l’Escola Industrial. La FAVB és una de les entitats que en formen part.