Des de fa poques setmanes pesa una ordre de desallotjament sobre el complex industrial La Caracola, quatre naus situades entre els carrers del Peu de la Creu i d’Agustí Duran i Sanpere, al Raval. Un d’aquests espais és el que el Sindicat Manter de Barcelona va utilitzar íntegrament durant la pandèmia de coronavirus com a taller de costura. Membres i voluntaris de l’entitat hi van arribar a cosir fins a 14.000 productes sanitaris com bates, mascaretes o gorres, entre d’altres, per a hospitals i per a col·lectius vulnerables. Durant aquest temps també s’hi han repartit aliments per a les persones que ho han necessitat.
Denuncien ingratitud per part de les administracions
Lamine Sarr, membre del Sindicat Manter
, ha criticat aquest dijous que, després de reformar íntegrament el local i de fer una tasca social durant la crisi, se’ls “recompensi” amb un desallotjament. Sarr apunta, a més, que durant la crisi sanitària ni les mateixes administracions van arribar a l’hora de proporcionar material sanitari. “No volem cap premi”, ha assegurat aquest membre del Sindicat Manter, però sí el reconeixement de la tasca feta i l’opció d’un lloguer social.
El sindicat assegura, a més, que a La Caracola viuen fins a 17 persones, entre les quals hi ha menors. Algunes d’aquestes persones viuen a un dels espais convertits en habitatge per a dones grans migrants. També recorda que el sindicat i altres col·lectius com el Sindicat de Llogateres i l’Espai de l’Immigrant van ocupar La Caracola a principis del 2019 i que ha passat d’acollir el negoci de la droga a tasques socials “útils per al barri”. El sindicat demana suport per aturar aquest desnonament amb data oberta des d’aquest dijous i fins al dia 15 acudint a les activitats que s’hi faran.
Fonts municipals asseguren que estan mediant
El desallotjament l’ha activat CaixaBank, propietària del local, per poder recuperar-lo. Fonts municipals han assegurat que l’Ajuntament està mediant amb el propietari del local per trobar-hi solucions.