Migrants procedents de Geòrgia, sol·licitants d’asil, dormen davant del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). Ho ha denunciat la síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, que ha alertat que en les darreres setmanes ha “proliferat” l’arribada de famílies d’aquest país i s’ha mostrat preocupada per la situació. Segons ha informat en un comunicat, Vilà hi ha acudit aquest divendres a la matinada i ha constatat que hi dormen menors d’edat.

La síndica considera que hi ha una “situació de col·lapse administratiu i assistencial”. Al mateix comunicat, afirma que, segons les informacions recollides, la resposta a les peticions d’asil i refugi s’està allargant més de l’establert. En aquests casos, diu, les sol·licituds quedarien aprovades per silenci administratiu.

Una setmana dormint al ras

Alguns dels georgians afectats fa una setmana que viuen a les portes del CUESB. Són tres famílies i sumen un total de deu persones, alguns d’elles menors. Segons han explicat a betevé, van arribar de Geòrgia el 18 de febrer, i “després de passar les primeres dues nits en un hotel, ara fa una setmana que som aquí, al carrer”. Diuen que “aquí ens sentim, de moment, segurs” i que s’hi estaran mentre no es resolgui la demanda d’asil que han tramitat a través del Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER). Segons detallen, “no ens han dit res sobre quan podrà estar resolt”.

Per recollir més informació sobre aquest cas, la síndica, Maria Assumpció Vilà, s’ha adreçat aquest divendres al CUESB, a la Guàrdia Urbana i la Direcció d’Atenció i Acollida a Immigrants de l’Ajuntament. També té intenció de contactar amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i amb la Creu Roja, a més del Defensor del Poble, ja que les peticions d’asil depenen del Ministeri de l’Interior.