El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha obert una investigació d’ofici sobre els fets d’aquest dissabte al passeig de Sant Joan, en què un home sense llar va resultar ferit greu després que la Guàrdia Urbana li disparés un tret a l’abdomen. Segons la versió oficial, l’home el va amenaçar amb un ganivet. En un comunicat, Ribó explica que vol conèixer els fets i analitzar la idoneïtat i proporcionalitat en la reacció dels agents que van actuar.

Per això, d’una banda, s’ha adreçat a l’Àrea de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament, que lidera el tinent d’alcalde Albert Batlle, a qui ha demanat conèixer qui són els agents que van intervenir en l’actuació, la unitat a la qual pertanyen i l’informe que la Unitat de Deontologia i Afers Interns (UDAI) —que ha obert una informació reservada— ha fet sobre els fets. També vol informar-se sobre els protocols de reducció que segueix el cos policial

A través de Twitter, l’alcaldessa, Ada Colau, ha dit que els agents van actuar en “situació de màxima complexitat” i que el que més preocupa és que la víctima es recuperi.

D’altra banda, el síndic també s’ha dirigit a la Direcció General de la Policia per accedir a la investigació que els Mossos d’Esquadra estan duent a terme. La previsió, segons el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, és enviar l’atestat policial als jutjats en les properes hores. Mentrestant, l’home ferit està ingressat en estat crític a l’Hospital de Sant Pau i està custodiat pels Mossos perquè tenia una ordre de crida i cerca pendent.