Escultura de bronze de Juan Bordes recuperada pels Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home com a presumpte autor del robatori de dues escultures de bronze realitzades amb motiu dels Jocs Olímpics del 1992. Els agents han explicat que van iniciar la investigació al setembre, quan es va produir la sostracció de l’escultura ‘Pilota’, de l’autor Juan Bordes, a l’avinguda del Paral·lel. Al novembre la policia va detectar que “un home havia tractat de vendre diferents trossos d’una escultura de bronze en una ferralleria de Sant Martí, la qual podria ser l’obra sostreta”.

La policia va localitzar els venedors i va descobrir que les peces eren parts d’una altra escultura de Juan Bordes, anomenada ‘Llançament’ i que “formaria part del mateix conjunt artístic que la que havia estat robada al mes de setembre”. Els Mossos van constatar que l’escultura havia estat arrencada feia pocs dies d’una font ubicada entre el MNAC i l’avinguda de l’Estadi, sense que ningú no hagués denunciat.

Arran d’aquestes investigacions, es va procedir a arrestar el presumpte autor material del robatori, un home de 41 anys i amb diverses antecedents, que “es dedicava a la recollida de ferralla per vendre-la a tercers, els quals feien d’intermediaris en la venda a l’engròs en establiments autoritzats”.

El detingut va passar a disposició judicial el 13 de novembre i el jutge n’ha decretat el seu ingrés a presó. Segons informen els Mossos d’Esquadra, l’obra recuperada s’ha lliurat a l’Ajuntament perquè comenci les tasques per recuperar-la i reposar-la de nou a la seva ubicació.