Control de la guàrdia urbana a un autobús escolar
Foto: Guàrdia Urbana

El Servei Català de Trànsit ha posat en marxa aquest dilluns una campanya intensiva de controls del transport escolar i de menors i també de viatgers. Segons ha explicat el SCT, el dispositiu es duu a terme conjuntament amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. Un dels aspectes que es controlaran serà l’ús de sistemes de seguretat passiva, com el cinturó de seguretat o els sistemes de retenció infantil.

La policia també vigilarà les condicions administratives, tant del servei com dels vehicles, i si disposen d’una autorització específica per realitzar el servei. A més, també controlaran el compliment de les parades o els itineraris fixats.

Des del Servei Català de Trànsit volen aprofitar la campanya per “recordar que el cinturó de seguretat també l’hem de portar cordat en aquells autobusos i autocars que en porten“. Insisteixen que “el seu ús és obligat tant pel conductor com per als ocupants de tots els vehicles en vies urbanes i interurbanes”. Recorden que en les dues campanyes de control del transport escolar i de menors i de viatgers, que van tenir lloc l’any passat, es van posar un total de 161 denúncies.

Campanya a les xarxes socials

La campanya es divulgarà a les xarxes socials amb el lema “Passatgers segurs, a l’autocar també”. Consistirà en la difusió de material audiovisual per donar informació als usuaris del transport escolar i de viatgers sobre les normes de seguretat que han de seguir per evitar riscos ens els seus desplaçaments en autocar.