cúpula església sant andreu palomar

Les obres de la cúpula de l’església de Sant Andreu de Palomar ja s’han acabat i s’inauguraran aquest dissabte, coincidint amb la festa major del barri, amb un acte virtual. Tot i això, ja fa uns mesos que els veïns poden gaudir de la vista de la cúpula renovada.

Es tracta d’uns treballs que han servit per rehabilitar i consolidar la cúpula i la llanterna de l’edifici, que s’havien degradat pel pas del temps i per les inclemències climàtiques que estaven exposats. Alguns elements, com la majoria de les peces ceràmiques dels nervis i els vitralls de la llanterna, s’han pogut restaurar i preservar-los. Les peces vermelloses del casquet de la cúpula, en canvi, s’han hagut de col·locar de nou.

Més d’1 M € i 2.000 metres quadrats de bastides

La intervenció ha costat 1.101.966 euros i ha estat finançat entre la pròpia parròquia de Sant Andreu del Palomar, l’Arquebisbat de Barcelona, l’Ajuntament i la Generalitat. Els treballs van començar al setembre del 2019 i han durat tot un any, més del que estava previst, ja que s’han endarrerit a causa de la pandèmia del coronavirus. Per fer les obres ha calgut muntar 2.000 metres quadrats de bastides.

El temple, que data del 1850, es troba a la plaça d’Orfila i està inclòs en el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Barcelona.