Gràcia celebra la trentena edició de la setmana dedicada a la gent gran. Són set dies en què s’organitzen tota mena d’activitats, des d’exposicions fins a conferències, passant per trobades d’artesania tèxtil o petanca. Els organitzadors esperen la participació d’unes 2.000 persones.

Aquest dimarts, al Parc de la Creueta del Coll, s’han pogut veure activitats esportives i lúdiques, entre d’altres. Un grup de gent gran del Casal Montmany ha fet una exhibició de ball en línia. “Assagem durant tot l’any i fem el que podem, ens agrada la música i tenim un professor que està molt bé”, diu Lídia Palau, una de les participants. Un altre grup del Casal Cardener ha ballat sardanes. Artur Sulé explica que són una colla de sardanistes que van pels pobles: “A aquesta activitat, a nosaltres ja fa dos anys que ens diuen que vinguem, com que som molts simpàtics i ho fem molt bé, doncs per això venim”.

Cinc dels espais de gent gran referents del districte són el grup motor que organitza la programació d’aquesta cita: el Casal de Gent Gran Penitents, Casal de Gent Gran Montmany, Espai de Gent Gran – Centre Cívic el Coll, Espai de Gent Gran la Violeta de Gràcia i l’Associació de Pensionistes i Jubilats de la Sedeta. També hi col·laboren el Casal de Barri Cardener, l’Aula d’Extensió Universitària i el Casal i Residència de Gent Gran Siracusa.

Creix el nombre de participants

Aquesta setmana dedicada a la gent gran ha anat creixent amb els anys pel que fa a nombre de participants, ja que cada vegada els assistents són més i més diversos. Ja no només venen usuaris dels casals del districte, també s’hi han anat sumant persones provinents de projectes de Serveis Socialsde Radars.

La cita, que amb 30 anys d’història ja s’ha convertit en un referent al districte, és una oportunitat perquè els diferents casals i equipaments de Gràcia dedicats a la gent gran puguin trobar-se i relacionar-se.