Escola Octavio Paz

L’Escola Octavio Paz

, situada al barri de Navas, ha estat distingida amb la 12a edició del premi Ensenyament que concedeix anualment el Cercle d’Economia. El guardó, que té una dotació de 15.000 euros, reconeix el projecte educatiu del centre, pensat per millorar íntegrament l’àmbit pedagògic i organitzatiu. En aquest centre, els alumnes treballen per comunitats i no hi ha aules convencionals, sinó espais d’autoaprenentatge.

L’escola de Navas ha fet una transformació pedagògica en els últims tres cursos i ha passat de ser un centre poc demandat per les famílies a tenir llista d’espera. Els alumnes treballen per comunitats i no hi ha aules convencionals, sinó espais d’aprenentatge.  A més, es fomenta el treball cooperatiu a través de propostes de treball globalitzades en l’àmbit de les ciències naturals, ciències socials, coneixement artístic i comunicació.

La línia pedagògica de l’Escola Octavio Paz es complementa amb laboratoris de llenguatges, basats en la teoria de les intel·ligències múltiples, de Gardner, i els espais competencials, en els quals els alumnes de primària treballen aspectes de les àrees de matemàtiques i llengua en grups reduïts.