La Merienda és un projecte de l’Associació Sud Integración, una entitat solidària de la Dreta de l’Eixample. Dos cops a la setmana ofereixen berenar  a persones sense sostre o en situació de precarietat al claustre de la Concepció, en un espai que els cedeix la parròquia.

El programa La Merienda va néixer fa cinc anys. Van començar atenent sis persones i ara en donen servei entre 90 i 120 i compten amb més de 30 voluntaris. Acullen a tothom i, tot i que de vegades estan una mica al límit de la capacitat, volen seguir així. Els berenars es fan al claustre de la Concepció cada dilluns i dimecres. Els participants mengen plegats perquè el primer objectiu de l’associació és crear vincles per promoure la inserció social.

Trobar feina, clau per a la reinserció

Destaca també la feina que fa La Merienda amb la borsa de treball que impulsa des de fa sis mesos. Martina Puga, fundadora i directora La Merienda, n’està especialment satisfeta perquè el que volen, assegura, és que les persones facin un camí de reinserció i que aquest recurs sigui només un recurs de pas. Amb el programa Incorpora, afegeix, quatre persones ja han trobat feina.

El comerç del barri facilita el menjar

La Merienda és un projecte obert a tothom que ho necessiti i compten amb la complicitat de 30 empreses de l’Eixample que col·laboren aportant aliments, uns 25.000 quilos de menjar a l’any.