Trobar un lloc lliure en una biblioteca aquests dies és ben difícil. El compte enrere per als exàmens de la selectivitat ja fa dies que corre i aquest diumenge molts estudiants de segons de batxillerat han decidit fer l’últim esforç a les biblioteques de la ciutat que, precisament per les PAU, han ampliat l’horari. Les proves són els dies 12, 13 i 14 de juny i els dies previs serveixen per acabar d’aclarir conceptes amb els companys i intentar rebaixar els nervis.

Molts dels que han decidit anar a la biblioteca aquest diumenge no en són usuaris habituals. Els estudiants que, aquesta propera setmana, s’examinaran per entrar a la universitat busquen poder concentrar-se en un espai silenciós i on puguin també compartir dubtes i respostes sobre els conceptes estudiats durant el curs amb els companys.

Aquest diumenge, algunes de les biblioteques de la ciutat que obren durant més hores aquests dies, com la de Sant Gervasi – Joan Maragall, ha estat un repte trobar algun espai on instal·lar-se. De fet, els estudiants asseguren que, en aquests últims dies, cal arribar ben d’hora per poder asseure’s perquè la biblioteca és plena a vessar. A més, destaquen que trobar-se per estudiar també els serveix per compartir els nervis i trucs a l’hora d’encarar les proves, com escoltar música o canviar de matèria cada dues hores.