El curs vinent l’Escola 30 Passos, de la Sagrera, incorporarà més alumnes i per ara no s’ha previst una ampliació de les instal·lacions. De fet, el pròxim setembre serà el tercer any de vida d’aquest equipament i, per tant, la primera vegada que tindrà alumnes de tots els cursos del segon cicle d’educació infantil. Les famílies consideren que caldria incorporar un nou mòdul prefabricat per no perdre espais comuns, com ara la sala polivalent, la sala de ciències o el menjador.

Segons la portaveu de l’AFA de l’Escola 30 Passos, Laura Guijarro, el que planteja el Consorci és “una ruptura total de la metodologia de l’escola“, ja que dificulta “seguir amb la línia pedagògica amb què s’està treballant aquí”.

Les famílies nouvingudes, a favor del mòdul nou

La reivindicació d’ampliar el centre també té el suport de les 49 famílies que ja han matriculat els seus infants per al pròxim curs de P3, que tindrà dues línies. Diuen que se senten defraudadesEntre aquestes es troba Maria Rosa Miranda. “Per res no pensàvem que abans de començar el curs ja estaríem aquí discutint amb l’alcaldessa i estar lluitant per aconseguir un mòdul, una cosa que nosaltres donàvem per segur“, ha dit. De fet, la Maria Rosa explica que l’objectiu de les famílies nouvingudes era lluitar per aconseguir una escola o un institut escola “a la llarga”.

El Consorci, disposat a negociar

Per la seva banda, el Consorci d’Educació de Barcelona assegura que aquest mòdul nou que demanen les famílies no ha estat pressupostat, però l’organisme s’ha mostrat obert a negociar una solució consensuada amb l’Associació de Famílies de l’Escola 30 Passos.