Diverses entitats, entre elles els CDR i la CUP, s’han concentrat per reclamar que se’ls absolgui dels delictes d’atemptat a agents de l’autoritat

, lesions, desordres públics i amenaces. Tot i haver estat condemnats, el tribunal va rebutjar les acusacions de delictes terroristes perquè no ha pogut acreditar “la finalitat terrorista” de la baralla entre els joves i els guàrdies civils una matinada d’octubre del 2016. 

Després de llegir un manifest de suport als joves navarresos, crític també amb la justícia espanyola, alguns dels manifestants han cremat simbòlicament una Constitució espanyola, el 155, l’autonomisme i una imatge del rei Felip VI. A continuació la mobilització ha avançat pel passeig del Born, on s’han fet pintades grogues i vermelles per demanar la llibertat dels joves d’Altsasu cridant consignes independentistes.

altsasu

Durant la marxa també s’ha cremat simbòlicament l’article 155, l’autonomisme, la Constitució espanyola i el rei Felip VI.

L’Audiència Nacional ha decretat, aquesta mateixa setmana, l‘ingrés immediat a presó i sense fiança per als quatre condemnats detinguts aquest dimarts —condemnats entre 9 i 13 anys de presó i que estaven en llibertat provisional—. Uns altres tres joves, ara també condemnats, ja fa més d’un any i mig que estan engarjolats.