Un any més, Barcelona s’uneix a la jornada de Benvingut a Pagès. En total, a la ciutat, s’han organitzat tres activitats relacionades amb productes de proximitat. Dues d’elles han estat relacionades amb el mar. D’una banda, s’ha organitzat una ruta per conèixer els pescadors que encara treballen al moll de la ciutat, l’únic indret dins d’aquest entorn urbà que encara hi ha activitat del sector primari.

També s’ha pogut visitar la Confraria de pescadors de la ciutat de la mà de l’empresa Peix al Plat. Els assistents han pogut conèixer la feina que es fa en aquest espai tan desconegut per als barcelonins. Les confraries garanteixen la protecció dels productes directes assegurant la lliure concurrència i la continuïtat de la demanda.

Però no tot ha estat el voltant del mar, aquest dissabte, a la tarda, també s’ha pogut conèixer un producte fet de manera ecològica a Barcelona: la cervesa artesana CESC. Els assistents han fet una visita a l’obrador de La Cervesera del Poblenou. Han conegut amb quina matèria primera s’elabora aquesta cervesa ecològica feta a Barcelona i per quins processos passa abans de ser envasada.