Els manifestants s’han desplaçat fins al passeig de Lluís Companys i hi donen suport diversos partits polítics i entitats educatives. La mobilització pretén donar suport als docents, en especial, als dels centres de Sant Andreu de la Barca i de la Seu d’Urgell que han estat citats a declarar per acusacions d’adoctrinament.

De fet, entre els assistents hi havia la comunitat educativa de l’institut El Palau, el centre de Sant Andreu de la Barca que ha copsat l’atenció mediàtica dels últims mesos. Molts dels assistents han portat mostres de suport, i els càntics reclamant llibertat d’expressió i de càtedra han estat constants.

Sindicats i entitats donen suport als docents

La convocatòria ha tingut el suport de diversos sindicats com CCOO, UGT, CGT i USTEC-STEs (IAC). També de la FaPaC, l’associació de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya, i de diversos col·lectius estudiantils. Coincideixen a denunciar la instrumentalització política que alguns partits estan fent d’aquest conflicte i insisteixen en dos punts. D’una banda, asseguren que molts docents s’estan autocensurant perquè tenen por d’impartir les classes amb normalitat a l’hora de tractar temes com, per exemple, el 1714. De l’altra, recorden que hi ha mecanismes per solucionar aquests conflictes dins de les aules sense que s’hagin de judicialitzar.

Alguns partits polítics també assisteixen a la manifestació

El protagonisme de la mobilització ha estat per a la comunitat educativa, però alguns representants polítics també han assistit a la marxa. Des dels sindicats els han demanat transparència i des del departament d’Ensenyament han explicat que estan analitzant la situació, però que donen suport els docents i els defensaran.

Des d’ERC han anunciat que presentaran una proposta de resolució per demanar que es facin públics els expedients i, des de Catalunya en Comú-Podem també en reclamat que els informes que s’han fet fins al moment surtin a la llum.