La policia espanyola ha detingut 24 persones —i imputat unes altres 8— arreu de l’estat per distribuir pornografia infantil a través de Facebook i Skype. Dues de les detencions s’han fet a l’àrea de Barcelona: un ciutadà ghanès i un home d’origen pakistanès. L’operació de la policia espanyola ha decomissat milers d’arxius, vídeos i fotografies de menors víctimes d’abusos sexuals.

Les investigacions es van iniciar gràcies a la col·laboració amb la xarxa social que va informar sobre diverses persones que intercanviaven aquest tipus d’arxius. Una vegada identificades les persones que havien creat aquests perfils, van ser sotmeses a vigilància i es van realitzar posteriorment els escorcolls a casa seva. Aquests van confirmar les sospites, ja que s’hi van localitzar “milers d’arxius, vídeos i fotografies relatives a menors víctimes d’abusos sexuals”.

Entre els arrestats, hi ha un pastor evangèlic a Alacant que va declarar tenir els arxius “per ajudar a qui tingués aquestes inclinacions”, un ex-latin king que treballava com a monitor de menjador de nenes adolescents a Madrid i un professor de menors amb necessitats especials, també a Madrid.