A l’abril, els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que diverses dones grans havien estat víctimes de robatoris amb violència i intimidació a Barcelona. El lladre utilitzava sempre el mateix modus operandi. L’home seleccionava víctimes d’edat avançada, les seguia i, quan entraven al portal de casa, entrava ràpidament darrere fent veure que parlava per telèfon. Després pujava a l’ascensor amb la víctima i, a l’arribar al replà, li robava d’una estrebada les joies que portava i fugia per l’ascensor o les escales.

Els Mossos tenen constància que va fer servir aquest mètode almenys en sis ocasions en edificis de l’Eixample i una altra vegada a Horta-Guinardó. D’aquestes set víctimes, tres van patir lesions en el moment de l’estrebada.

Després d’aconseguir identificar l’autor dels fets, els agents el van detenir el passat 5 de juny. Quan la policia va entrar a escorcollar el seu domicili, hi van trobar la roba que utilitzava per fer els robatoris i també les joies que havia robat que estan valorades en uns 10.000 euros.

El 7 de juny, el detingut va passar a disposició judicial. El jutge va decretar-ne l’ingrés a presó. La investigació continua oberta i no es descarta relacionar l’autor amb altres fets similars.