Entre les entitats promotores de la iniciativa hi ha Ecologistes en Acció, Greenpeace i la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques. En el cas del corall vermell, demanen que s’anul·lin les dotze llicències atorgades per a l’extracció d’aquesta espècie “de gran importància ecològica” que està en un estat “crític” a la zona de les aigües interiors de Catalunya. També volen que s’estableixi una veda de l’extracció de corall a tota la costa catalana i que es faci un seguiment exhaustiu de l’estat de les poblacions.

Les accions s’han coordinat en municipis i ciutats de tota la Costa Litoral aprofitant que és el Dia Mundial dels Oceans. Nedades, remades i ”snorkel” han estat algunes de les activitats que s’han dut a terme aquest matí al Moll de la Vela, a la zona de banys del Fòrum. Ho han acompanyat amb xerrades informatives i hi han participat grups de prop de deu persones.

Des de la Federació d’Activitats Subaquàtiques també es pretén fer una crida en un sentit més ampli. Cuidar i preservar el fons marí és una de les prioritats i aquestes activitats, creuen, ajuden a conscienciar la població.