Desenes de persones han participat en diverses activitats solidàries a la zona de banys del Fòrum, aquest dissabte, al matí, per reclamar la protecció del corall vermell i la preservació de l’entorn natural. S’han fet simultàniament a una quinzena de punts del litoral català, coordinats per la plataforma “Vida al corall vermell, vida al mar!”. Els seus promotors reclamen al nou Govern espanyol un canvi de rumb en la gestió del medi marí i la gestió pesquera per assegurar la recuperació de les espècies.

Entre les entitats promotores de la iniciativa hi ha Ecologistes en Acció, Greenpeace i la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques. En el cas del corall vermell, demanen que s’anul·lin les dotze llicències atorgades per a l’extracció d’aquesta espècie “de gran importància ecològica” que està en un estat “crític” a la zona de les aigües interiors de Catalunya. També volen que s’estableixi una veda de l’extracció de corall a tota la costa catalana i que es faci un seguiment exhaustiu de l’estat de les poblacions.

Les accions s’han coordinat en municipis i ciutats de tota la Costa Litoral aprofitant que és el Dia Mundial dels Oceans. Nedades, remades i ”snorkel” han estat algunes de les activitats que s’han dut a terme aquest matí al Moll de la Vela, a la zona de banys del Fòrum. Ho han acompanyat amb xerrades informatives i hi han participat grups de prop de deu persones.

Des de la Federació d’Activitats Subaquàtiques també es pretén fer una crida en un sentit més ampli. Cuidar i preservar el fons marí és una de les prioritats i aquestes activitats, creuen, ajuden a conscienciar la població.