La segona fase de reforma de la via Laietana (entre les places d’Antoni Maura i la de Correus) començarà al setembre, just quan acabi la primera fase. Aquest tram entre Urquinaona i Antoni Maura havia d’estar llest al maig, però la troballa de restes arqueològiques ha alterat els terminis. L’enginyer en cap de l’Ajuntament de Barcelona, Oriol Altisench, ha confirmat el calendari i ha assegurat que se seguirà el projecte aprovat en el mandat anterior.

La via Laietana no és una actuació inclosa en el catàleg d’obres d’estiu a Barcelona, però durant els pròxims mesos s’hi seguirà treballant. En el primer tram de reforma falta enllestir les voreres i pavimentar la calçada.

Tasques pendents en la primera fase

Al juliol i agost, la feina se centrarà en la finalització de les voreres. A la plaça d’Antoni Maura ja és visible la gran plaça per a vianants que substituirà l’antiga rotonda dedicada als cotxes. No serà fins al setembre, però, que es començarà a urbanitzar la calçada. Caldrà esperar fins llavors perquè la via Laietana és el punt per on circulen els busos llançadora que substitueixen el traçat de l’L4 del metro, tallat parcialment per obres aquest estiu.

Quan acabi la segona fase, el carril ascendent (que ara està obert provisionalment) serà únicament per a transport públic i vehicles autoritzats. Per evitar la picaresca dels vehicles privats, s’instal·larà un sistema de control de matrícules a la part inferior de la via, a la part de Correus.