Els treballs de renovació de les vies de la Línia 4 del metro arrenquen aquest dilluns, 26 de juny. Es tracta d’una renovació integral de sis quilòmetres al tram central de la via, entre Bogatell i Verdaguer. Això obliga a tallar sis parades de l’L4 i tota la línia T4 del TRAM durant tot l’estiu.

S’instal·laran 12.000 metres lineals de carril d’acer, que es subjectaran amb 18.600 fixacions antivibratòries sobre una plataforma formada per 14.000 m³ de formigó. Tot plegat tindrà un cost de 16,4 milions d’euros.

Les obres, en dues fases

  • Primera fase: sis parades queden sense servei, entre Bogatell i Verdaguer. És a dir, que els trens no s’aturaran a Ciutadella – Vila Olímpica, Barceloneta, Jaume I, Urquinaona, Passeig de Gràcia ni Girona. Aquesta fase comença el 26 de juny i acabarà el 31 de juliol.
  • Segona fase: l’1 d’agost arrencarà la segona fase i acabarà el dia 25 del mateix mes. En aquest cas les parades afectades es reduiran a quatre: Jaume I, Urquinaona, Passeig de Gràcia i Girona.

Reforç de línies i bus llançadora

TMB recomana als usuaris fer servir la mateixa xarxa de metro com a alternativa per moure’s. Es reforça el servei respecte a l’oferta habitual del mes de juny i se n’augmenta la freqüència de pas. Pel que fa a l’L4, l’interval de pas serà d’uns cinc minuts. També s’habiliten busos llançadora que fan el recorregut afectat, amb un interval de pas d’entre tres i quatre minuts.

També s’habilita un servei especial de bus per a persones amb mobilitat reduïda entre Verdaguer i Joanic. Es calcula que les obres afectaran 65.000 persones durant el mes de juliol i 45.000 a l’agost.

Obres al tramvia: del 26 de juny al 31 d’agost

Les obres al tramvia suposen avançar en la connexió de la infraestructura entre les Glòries i Verdaguer. Per això tota la línia T4 està tallada des del 26 de juny fins al 31 d’agost.