carrer Aragó

Les obres del tramvia de la Diagonal complicaran, i força, la circulació de vehicles per l’Eixample durant aquest estiu. Els carrers d’Aragó, València i Mallorca veuran com es redueixen dràsticament els carrils de circulació per les tasques de construcció de les vies en aquests encreuaments. Els treballs ja tallen des de fa uns dies els carrers de Sicília i Sardenya, i el carrer de Badajoz.

El carrer d’Aragó es queda amb dos carrils

L’afectació més important serà al carrer d’Aragó, que només tindrà dos carrils de circulació i un per al carril bus entre el 16 de juliol i el 3 de setembre. Habitualment aquesta artèria que travessa la ciutat disposa de cinc carrils, però aquest estiu en tindrà tres menys.

El que sí que es manté durant tot el període és el carril bici, tot i que pot tenir desviaments puntuals o dins de l’àmbit d’actuació de les obres. L’Ajuntament ja havia alertat que el pas de les obres obligaria a restringir la circulació de vehicles, tot i que no es tallaria completament el trànsit de la via.

Els carrers de València i Mallorca només tindran un carril

La col·locació de les vies a la Diagonal afecta els encreuaments entre els carrers de la Marina i Girona. Així, un altre dels carrers afectats serà el de València, que ja ha vist reduïda la circulació a dos carrils i que, a partir de finals de juliol i fins al setembre, només en tindrà un. El mateix li passa al carrer de Mallorca, que durant bona part de l’estiu es queda amb dos carrils, i a partir del 19 d’agost se’n quedarà amb un.

Des des fa uns dies també estan tallats per les obres els carrers de Sicília (fins al 10 d’agost) i de Sardenya (fins al 13 d’agost). En el cas del carrer de la Marina també hi ha diferents afectacions durant l’estiu i, segons la setmana, s’hi amplien o es redueixen els carrils de circulació disponibles.

Continuen les obres del tramvia a les Glòries

On també es continuaran notant les obres del tramvia és a les Glòries. De fet, davant del Disseny Hub Barcelona, on hi haurà l’intercanviador de metro, tramvia i bus, ja es poden veure les primeres marquesines. També durant l’estiu es continuarà construint la via a la cruïlla entre l’avinguda Meridiana i la plaça de les Glòries, al costat mar. A més a més, es connectarà la via a la cruïlla de la Diagonal amb el carrer de Badajoz, tallat des de fa uns dies i fins a finals d’agost.