Les obres a la via Laietana han tornat a treure a la llum restes de la Barcelona antiga. Els arqueòlegs han trobat nou tombes amb restes òssies. Set pertanyen a l’època romana (segles IV o V) i dues a l’època tardoantiga (segles VI o VII). Aquestes noves troballes se sumen a les restes que ja es van localitzar el mes de febrer. En aquesta ocasió, l’equip d’arqueòlegs les ha trobat també a la plaça d’Antoni Maura.
En aquest punt han excavat en profunditat l’espai d’un dels futurs parterres per documentar les estructures que han aparegut de diferents èpoques.
Murs amb materials de l’època medieval i romana
Durant els treballs, s’han pogut documentar 12 murs fets amb materials de l’època medieval, romana i moderna. També s’han localitzat tres sitges (dipòsits subterranis), un pou dels segles XVIII-XIX, paviments de rajola, totxanes o morter de calç i una llosa ceràmica que tapava una olla.
Les obres a la via Laietana posen al descobert la història de la ciutat
No és la primera vegada que els arqueòlegs troben restes en aquest punt de la ciutat. El mes de febrer van localitzar una tomba romana amb un esquelet i 10 dies després en van localitzar un segon.
Mesos abans, al setembre, els treballs també van treure a la llum restes de Santa Maria de Jonqueres, un antic monestir de monges del segle XIII. Es van localitzar fonaments i canalitzacions d’aquest convent.
El MUHBA emmagatzema 2.500 restes humanes
Barcelona es considera un jaciment únic en què ja s’han fet més de 1.000 intervencions. En aquestes excavacions han aflorat més de 2.500 restes humanes. Concretament, de restes corresponents a l’època tardoantiga se n’han trobat més de 500. Estan catalogades i emmagatzemades al centre de col·leccions del MUHBA. Tenir-les conservades i endreçades permetrà fer estudis més amplis, analitzar conjuntament diverses troballes, per saber més detalls de com vivien els barcelonins del passat.