Pi Margall obres

Les obres del carrer de Pi i Margall per convertir-lo en un eix verd avancen. Aquest diumenge s’ha fet el canvi de costat de les ocupacions actuals i es comença a treballar a la banda muntanya. Amb aquesta nova fase s’ha obert el trànsit al carrer amb un carril per a cada sentit de la circulació, que es com quedarà definitivament la configuració de l’espai.

Ara ja s’ha restituït el transport públic a la que serà la seva ubicació definitiva. En aquests moments, el carrer es troba en la tercera i última fase de treballs, en què finalitzaran els trams d’urbanització pendents. El projecte convertirà aquest carrer en una avinguda amb el trànsit pacificat a 30 km/h, amb més espai per als vianants i més zones de verd.

Amb la reforma, les voreres seran d’entre cinc i 12 metres d’amplada, segons el tram, es combinaran els espais verds amb zones d’estada i els vianants passaran a ocupar el 70 % de l’espai del carrer (justament el que ara es destinava als vehicles privats). De pujada hi haurà un carril per a busos i veïns, i un carril bici segregat; de baixada, un carril compartit per a busos, veïns i bicis.