Les famílies amb infants que fan entre primer i sisè de primària ja estan bescanviant el xec de 100 euros de la Generalitat de Catalunya per a material escolar i llibres de cara al curs 2023-2024. Papereries i establiments adherits a la campanya ja permeten fer les compres i descomptar l’import d’aquest ajut directe i universal.

En els primers dies de la campanya, està funcionant amb normalitat i sense incidències, segons explica la Judit López, cap de la botiga Espai Abacus, un dels establiments adherits i on expliquen que les famílies “no tenen gaires dubtes i les compres són senzilles”.

Dos vals de 50 euros cadascun

Una de les mares que ha corregut a la botiga poc després de rebre els xecs és la Guilleana. Té dos fills i valora positivament l’arribada dels vals que li permetran fer front a la despesa educativa en un moment d’inflació, sobretot els “llibres de castellà i matemàtiques, que tenen llicències digitals i són més cars“. Com ella, la Marta també avança la compra per als seus quatre fills.

En el seu cas, com que al seu centre no fan servir llibres, adquireix material escolar necessari per arrencar el curs com llibres, motxilles i altres productes de papereria.

Cal activar els xecs abans de fer-los servir

En total, el govern destina a la campanya 50 milions d’euros per enviar a cada infant d’entre 6 i 12 anys dos vals de 50 euros que es poden gastar junts o per separat. Un cop s’han rebut, s’han d’activar a través del web del govern, introduint-hi un codi que consta al document i el número d’identificació de l’alumne (IDALU).

Una vegada activats, es poden portar físicament a la botiga o en format digital al mòbil.