Han decidit aprofitar la segona oportunitat per fer l'examen de matemàtiques de la selectivitat. Una vegada a dins, nervis i concentració. A fora, els esperen alguns acompanyants. I gairebé una hora i mitja més tard van sortint... la majoria amb cares de satisfacció. El més important per ells, ara, és comentar la jugada, sobretot després de les complicacions en el darrer examen. (respira) I encara millor si és amb el professor. Tot i que han tingut dies de marge per poder repassar una altra vegada els continguts, molts no ho han pogut fer. Ara, sí, però, ja estan de vacances oficialment.

Un de cada tres estudiants que el 12 de juny passat van fer l’examen de matemàtiques de les proves d’accés a la universitat (PAU) s’ha acollit a l’opció de repetir-lo que el Consell Interuniversitari els va oferir després dels errors detectats en una de les incògnites del primer exercici. Són sobretot els que havien obtingut les notes més baixes, atès que en presentar-s’hi avui renunciaven a la nota que ja tenien.

A la província de Barcelona, els 2.173 estudiants que van demanar repetir l’examen ho han fet aquest divendres a diverses facultats i escoles de la Universitat de Barcelona (UB), la Pompeu Fabra (UPF), la Politècnica (UPC) i l’Autònoma de Barcelona (UAB). En general, els alumnes en surten contents per com els ha anat, i satisfets per haver pres la decisió de tornar-se a presentar a l’examen. Diuen que aquest cop la prova era més fàcil, sobretot en els primers exercicis, perquè no incloïen cap error que els hagi portat a perdre temps. La prova s’ha fet entre les 18.30 i les 19.30 h.

Per a molts d’aquests alumnes afectats, les vacances comencen just aquest cap de setmana, un cop han acabat definitivament els exàmens de selectivitat. N’hi ha que es queixen que l’error reconegut per la Comissió Coordinadora de les PAU els ha obligat a endarrerir les vacances per poder assistir a l’examen d’avui, quan ja tenien viatges i sortides programades i fins i tot bitllets d’avió comprats.