LOURDES MUÑOZ, plataforma Nosaltres Decidim "No volem retallades en la llei del dret a avortar a Espanya perquè només generarà inseguretat jurídica i problemes sanitaris. Volem que les dones puguin seguir avortant de manera legal i segura."

La protesta s’ha fet a la plaça de Garriga i Bachs, a tocar del carrer del Bisbe, a un lateral de la Catedral. La ubicació que s’ha escollit és per denunciar les pressions que l’Església catòlica ha fet per fer marxa enrere en la llei vigent, que es va aprovar el 2010. Però a més, la concentració ha celebrat que tot just demà farà tres anys de l’aprovació de la llei de la interrrupció voluntària de l’embaràs, que entre altres coses va despenalitzar l’avortament.

Una quarantena d’entitats han participat en l’enumeració de diferents motius en defensa de l’avortament i en contra de la reforma impulsada pel ministre de Justícia. Les entitats també han signat un manifest sota el lema “Que no ens retallin el dret a l’avortament”. Segons va assegurar el mateix ministre de Justícia, la modificació de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs vol posar fi a l’avortament com una pràctica lliure i gratuïta fins a les 14 setmanes de gestació, i eliminar el supòsit de malformació del fetus per poder interrompre l’embaràs.

L’executiu va dir de manera informal que abans de la reforma del text n’hi ha d’altres de més urgents.