El pati d'equipaments de la rambla del Poblenou va começar a funcionar al gener amb l'obertura de l'Escola Sant Martí, que ha suposat el tancament dels mòduls provisionals de primària, i la posada en marxa també d'un pàrquing municipal. Ara, al setembre, s'enllestirà amb la inauguració de l'escola d'adults i la seu d'entitats del barri. Un dels grans projectes de la segona part del mandat, però és acabar de constuir un gran auditori que va iniciar fa uns anys la Generalitat al teatre que comparteixen els instituts Infanta Isabel i Joan d'Àustria. Un equipament que tindrà pes de ciutat. EDUARD FREIXEDES, regidor de Sant Martí "La qualitat i la mida del teatre faran que aculli esdeveniments per a tota la ciutat. Això farà que el barri de Sant Marti entri al circuit cultural de la ciutat." Durant els propers dos anys també està previst que la Universitat de Barcelona instal·li un campus d'imatge i disseny al recinte fabril de Can Ricart, als edificis on s'havia d'ubicar la Casa de les Llengues. I també la reforma de rambla del Poblenou és a l'agenda dels propers anys. Al setembre, l'Ajuntament obrirà un procés participatiu per debatre, de forma global, tots els elements, com les terrasses, el paviment o les rotondes, amb l'objectiu de redactar un pla d'usos de la rambla.

Freixedes ha confirmat que el consistori acaba de signar un conveni amb la Universitat de Barcelona per construir a Can Ricart un campus de disseny i imatge. Les instal·lacions es farien als edificis on s’havia d’ubicar la Casa de les Llengües. A principis d’any es va acordar el retorn dels terrenys del recinte fabril a l’Ajuntament, que havien estat cedits al Consorci per a la construcció de la Casa de les Llengües. Un projecte nascut arran del Fòrum Barcelona 2004, on s’havia d’ubicar un centre internacional de promoció i estudi del multilingüisme. La Generalitat va aturar el projecte i el consistori, que no el podia assumir en solitari per qüestions econòmiques, també va decidir liquidar-lo.

En l’agenda de l’equip de govern del districte per als pròxims anys també hi ha la reforma de la rambla del Poblenou. El consistori ha obert un procés participatiu amb les entitats i veïns del barri per debatre i consensuar-ne elements com les terrasses, el paviment o les rotondes.

Ho ha anunciat el regidor del districte, Eduard Freixedes, que ha destacat com a projectes acabats el pati d’equipaments de la rambla del Poblenou i el pàrquing municipal. El projecte s’enllestirà al setembre amb la inauguració de l’escola d’adults i la seu d’entitats del barri.